17 Απριλίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 10Ο AIGO VIVO Φεστιβάλ στην Μασσαλία στο οποίο συμμετείχε η Ελλάδα με εκπρόσωπο της τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης.
Οι περίπου 3500 θεατές και οι 300 χορευτές έδωσαν και φέτος τη μεγαλύτερη λάμψη στο θεσμό που από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε σε όλη την Μασσαλία.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 14. Συμμετείχαν 7 χώρες: Ελλάδα, Σλοβακία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία Γεωργία και Γαλλία η οποία παρουσίασε 6 διαφορετικά συγκροτήματα από όλη την επικράτεια.
Το συγκρότημα μας είχε 7 παραστάσεις στις οποίες οι παρευρισκόμενοι το αποθέωσαν.
Οι ποντιακοί ήχοι, οι ποντιακές ενδυμασίες, το χαμόγελο των χορευτών είναι εικόνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των ευρωπαίων πολιτών.
Η αποστολή που είχαμε να φέρουμε εις πέρας ήταν δύσκολη και κουραστική. Σε αυτό συνέβαλαν το πλήθος των παραστάσεων αλλά και η ποικιλία των προγραμμάτων που είχε να εκτελέσει το χορευτικό μας .
Στο Φολκλορικό αυτό Φεστιβάλ οι προτιμήσεις των θεατών αλλά και των διοργανώνων έφεραν το Σύλλογο μας στην Πρώτη θέση. Συγκινητική βεβαία ήταν η στιγμή που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος.
Στο διάστημα αυτό, είχαμε παράλληλα την ευκαιρία, να γνωρίσουμε χορευτικά και ανθρώπους από όλες τις αποστολές, οι οποίοι μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα τους.
Ευχή όλων μας, αυτές οι επιτυχείς μας παραστάσεις στο εξωτερικό, να συνεχιστούν και αυτήν μας την πεποίθηση την ενισχύουν οι προτάσεις που μας έγιναν από διάφορες χώρες για την συμμετοχή μας σε δικά τους Φεστιβάλ.


Με τα τιμής
για το Δ. Σ

Η Πρόεδρος
Κυριακή Θ. Ιμιρτζίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers