18 Οκτωβρίου 2008

4o Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει φέτος στην Αθήνα το 4ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προεδρου της Δημοκρατίας κ Κ. Παπούλια. Το Φεστιβαλ είναι αφιερωμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/10/2008 στις 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do).


4ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών με τη συμμετοχή 1700 περίπου χορευτών – χορευτριών των 360 ποντιακών σωματείων -

Τα προηγούμενα τρία φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (Παλαί ντε Σπόρ), τη Δράμα (Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Κραχτίδης»), και τη Λάρισα (Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης) αντίστοιχα, με τεράστια επιτυχία συμμετοχής χορευτών από όλη την Ελλάδα…”

Το 4ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και είναι αφιερωμένο στηνπροστασία του περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Φαλήρου, με το συντονισμό και την επιμέλεια διοργάνωσής του από το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ποντιακοί χοροί όλων των περιοχών του Πόντου, από χορευτές – χορεύτριες των πέντε συνδέσμων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα τιμηθούν πρόσωπα και φορείς για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, όπως η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς για την προσφορά της στην
προστασία του περιβάλλοντος, ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά του στην προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, η μεγάλη ευεργέτιδα κ. Έλσα Παπαγιαννοπούλου – Κυριακίδου για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο και ο επιλοχίας Κυριάκος Τσολερίδης για την πράξη αυτοθυσίας απέναντι σε συνάνθρωπό του.


Μετά τη λήξη του φεστιβάλ θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής ποντιακής μουσικής και ποντιακό γλέντι με τους καλλιτέχνες:


· Αβραμίδης Ηλίας, λύρα
· Γεωργιάδης Κώστας, νταούλι
· Ευφραιμίδης Θεοδόσης, νταούλι

· Κασούρας Βασίλης, ούτι
· Κατσώτης Περικλής, νταούλι
· Κουλαξουζίδης Γιώργος, λύρα
· Νικολαϊδης Παντελής, αγγείον – φλογέρα
· Παρχαρίδης Στάθης, τραγούδι
· Πουλαντσακλής Γιώργος, κεμανέ
· Υφαντίδης Ηλίας, τραγούδι
· Φωτιάδης Παύλος, νταούλι
· Χατζηδαϋιτίδης Νίκος, νταούλι


Όσοι πιστοί προσέλθετε, αξίζει….

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals