27 Μαρτίου 2008

Άφιξη της φλόγας στην Θεσσαλονίκη


Σήμερα 27 Μαρ. 08 η ολυμπιακή φλόγα έφτασε στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου και θα διανυκτερεύσει. Τον βωμό, που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, άναψε ο Νίκος Γκάλης.

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες της σελίδας μου.
Λόγο τεχνικών προβλημάτων δεν ήταν δυνατή η τέλεια φωτογραφική κάλυψη της τελετής άφιξης της ολυμπιακής φλόγας των αγώνων του Πεκίνου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Παρ’ όλα αυτά έγινε λήψη ορισμένου, όχι και τόσο καλής ποιότητας, υλικού που βρίσκεται παρακάτω.

Και πάλι ζητώ συγγνώμη

Με εκτίμηση,
λ.χ.








26 Μαρτίου 2008

προσεχώς

αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την ολυμπιακή φλόγα των αγώνων του Πεκίνου.
αύριο το giaxaliotis θα βρίσκεται εκεί και θα αποθανατίσει την στιγμή
οι φωτογραφίες θα δημοσιευθούν άμεσα και εδώ αλλά και στην φωτοlχ και στην esi temon.
φιλικά
λ.χ.

Πόντος εν Άστρον Φωτεινόν

Πόντος! Εν άστρον φωτεινόν σ' Ελλενικούς αιώνας.
Αργοναυτών το όρωμαν και τη Ακρίτα κάστρον.
Νύφε ακριβοθώρετος τη Πόντου τη Ευξείνου,
Πυκνέσα δύσσα σα ραςά μάραντα φορτωμένα.
Πόντος! Αγέρας παρχαρί, θύμηρου μυρωδία,
Τη λύρας γλυκολάλεμαν, νερόπα πάντα κρύα.
Πόντος! Η πρώτεσα χαρά μ',το υστερνόν μ' ο πόνος.
Αροθυμώ και τραγωδώ, αροθυμώ και κλαίω.

Κι έρθενε χρόνια δίσεκτα, καταραμένα χρόνια
Ο ουρανόν ελίβωσεν, σην γην ποτάμ' το (γ)αίμαν.
Κ' εσκώθεν θρήνος θάνατος, πέρα περού σον Πόντον.
Ξαν κρούγ'νε οι Αγαρηνοί και καίγ'νε και ρημάζ'νε,
Ο βίον χάται γενεών, ο κόσμον ξεριζούται
Κι ένας λαός πορεύκεται σ' Αδάμ την εξορίαν.
Αποτελειώνε σον γιαλόν το έργον των Αγαρηνών οι Φραγκολεβαντίνοι
Και κ' εγροικάς ο άκλερον ποίος τεσόν έν' ο εχθρόν και ποίος έν' ο φίλον.

Και σην Ελλάδαν έρθαμε ρίζα 'μουν προαιώνιον
ΠΑΤΡΙΔΑ τη ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Και ξαν πουλί μ' ασ'ήν αρχήν χτίζομεν το γεφύριν.
Σα μαύρα τα χαλάσματα άθα και μανουσάκια.
Την γήν κατατρυπαίνομεν μ' αλέτριν και χορόν,
Τον ήλιον ξαν σα χέρα 'μουν αγαπεμέν κρατούμεν
Και μ' έναν στόμαν, μ' έναν ψήν και νούν βροντολαλούμεν

ΠΟΝΤΟΣ! 'εν' άστρον φωτεινόν
Ο ψε, σήμερον και πάντα.

25 Μαρτίου 2008

μπακαλιάρος σκορδαλιά


Σήμερα, 25η Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μα εορτής το έθιμο επιβάλει να φάμε μπακαλιάρο με την συνοδεία σκορδαλιά....


να λοιπόν πως να φτιάξετε το παραδοσιακό αυτό πιάτο:




πρώτα απ' όλα τεμαχίζουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου (εικ.1) και το ξαρμυρίζουμε, αν αυτό είναι παστό, έχοντας το σε ένα μπολ με νερό περίπου για ένα 8ωρο.
στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον χυλό που θα αποτελέσει την κρούστα του φιλέτου
για να φτιάξετε τον χυλό
προσθέτεται σε ένα μπολ αλεύρι , νερό και μπίρα η δοσολογία ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα του φιλέτου ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός.(εικ.2)

μετά βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στον χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

όταν βγάλουμε τα κομμάτια από το τηγάνι τα αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι

για την σκορδαλιά

βράζουμε τις πατάτες, στην συνέχεια τις λιώνουμε και προσθέτουμε και ψιλοκομμένο σκόρδο όσο θέλουμε..


καλή σας όρεξη




εικ.1




εικ.2






μαγείρεψε η Σοφία Παπαδοπούλου

Followers