25 Μαρτίου 2008

μπακαλιάρος σκορδαλιά


Σήμερα, 25η Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μα εορτής το έθιμο επιβάλει να φάμε μπακαλιάρο με την συνοδεία σκορδαλιά....


να λοιπόν πως να φτιάξετε το παραδοσιακό αυτό πιάτο:




πρώτα απ' όλα τεμαχίζουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου (εικ.1) και το ξαρμυρίζουμε, αν αυτό είναι παστό, έχοντας το σε ένα μπολ με νερό περίπου για ένα 8ωρο.
στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον χυλό που θα αποτελέσει την κρούστα του φιλέτου
για να φτιάξετε τον χυλό
προσθέτεται σε ένα μπολ αλεύρι , νερό και μπίρα η δοσολογία ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα του φιλέτου ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός.(εικ.2)

μετά βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στον χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

όταν βγάλουμε τα κομμάτια από το τηγάνι τα αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί το παραπάνω λάδι

για την σκορδαλιά

βράζουμε τις πατάτες, στην συνέχεια τις λιώνουμε και προσθέτουμε και ψιλοκομμένο σκόρδο όσο θέλουμε..


καλή σας όρεξη




εικ.1




εικ.2






μαγείρεψε η Σοφία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers