25 Μαρτίου 2008

ποντιακό ανέκδοτο

πάρτε τώρα και ένα ποντιακό ανέκδοτο γραμμένο στην ποντιακή διάλεκτο.
(όποιος δεν καταλάβει τίποτα και θέλει να μάθει τι λέει το ανέκδοτο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στις γνωστές διευθύνσεις)

έτον ο Κωστίκας, ο Γιωρίκας και ο Πανίκας.
πέθανεν ο Κωστίκας και επίεν σην πορταν μπροστα τι παραδεισονος. ελέπε τον ο Αε Πετρος και ρωτάτον πρώτα πρωτα "εσυ παιδιμ' για πέι με , ντο εποικες σην ζωης, ντο αμαρτίας;"
κλωσκεται ο Κωστίκας και λέι ατον "εγω ¨Aεμ' επήγα μ' ολον το χωρίον, γαρυν για γαρυν κι εφεκα..." λέι ατον ο Άε Πέρος "ατο τιδεν κι εν, συγχωρουμε σε, εμπα απες."
τ' αλλ την ημεραν πεθαν και ο Γιωρίκας. ρωτα και ατον ο Άε Πετρος ντε εποικε και ο Γιωρικας λέι οτι επίεν με το μσον το χωριον. σχωρα και ατον ο Άες και βαλετον σον παραδεισον.
ερτε και η σειρα τι Πανικα, ποθαν και παει μπροστα σι παραδεισονος την πορταν. ρωτα ατον ο Άες ντο αμαρτιας εποικεν. και ο Πανίκας μετ εναν χαραν κλωσκετε και λέι τον Άεν "εγω μονον με την γαρυμ' επενα, με καναν αλλεσα."
και κλωσκετε ο Άες και απαντατον " ειπαμέ να σχωρουμεν τ' αμαρτιας , αλλα οχι και τα μαλ*κιας"

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals