8 Απριλίου 2008

Γιατί οι φοιτητές αποτυγχάνουν στις εξετάσεις τους;

Γιατί οι φοιτητές αποτυγχάνουν στις εξετάσεις τους; Ένα μέγα ερώτημα που απασχολεί χρόνια τώρα τους ίδιους τους φοιτητές, τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο δεν φαντάζεστε. Σας την παρουσιάζουμε εδώ και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένη...

Εν αρχή ην ο χρόνος...
Ο χρόνος έχει 365 μέρες.
Γιατί οι φοιτητές αποτυγχάνουν στις εξετάσεις;

Αν βγάλουμε τις 52 κυριακές μας μένουν 313 μέρες.

Οι 50 μέρες του καλοκαιριού παραείναι ζεστές για να διαβάσουμε, άρα μένουν μόνο 263.

Κοιμόμαστε 8 ώρες τη μέρα, συνεπώς σε ένα χρόνο αυτό σημαίνει 130 μέρες ύπνου.
Μας υπολείπονται λοιπόν 141 μέρες.

Αν χαζεύουψουμε μόνο για μία ώρα κάθεμια από αυτές τις μέρες χάνουμε άλλες 15 μέρες και έτσι μένουμε μόνο με 126 ημέρες ελεύθερες.

Τρώμε 2 ώρες την ημέρα, δηλαδή 30 ημέρες. Με αυτό τον τρόπο μας μένουν 96 ημέρες ελεύθερες.

"Χαβαλεδίαζουμε" τουλάχιστον για 1 ώρα με τους κολλητούςσημαίνει 15 μέρες...Άρα 81 μέρες που απομένουν.

Ημέρες εξεταστίκης τον χρόνο σημαίνει 35 μέρες...Άρα 46 μέρες που απομένουν.

Αν αφαιρέσουμε όμως τις 40 ημέρες συνολικών διακοπών θα μας μείνουν μονάχα 6 ημέρες.

Κι αν αρρωστήσουμε τις μισές από αυτές μένουν 3 μέρες.

Κι αν βγούμε δυο μέρες μας μένει μόνο ΜΙΑ.

Ε... αυτή η μέρα είναι τα γενέθλιά σου !!!

ΣΥΝΕΠΩΣ...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ !!!!



στάλθηκε από Giourkas

σπιτικά τσουρέκια

  • τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, ορίστε μια συνταγή για σπιτικά τσουρέκια της γιαγιάς....
    από την Σοφία Παπαδοπούλου


    συστατικά:
    5 φακελάκια μαγιά,
    1 ποτήρι γάλα,
    1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
    3 ποτήρια γιαούρτι διαλυμένο σε 2 ποτήρια γάλα,
    ξύσμα απο ένα πορτοκάλι,
    6 ποτήρια ζάχαρη,
    15 αβγά,
    250 γρ. βούτυρο φυτίνη,
    1 φακελάκι μαχλέπι τριμμένο,
    1 φακελάκι μαστίχα τριμμένη,
    αλεύρι όσο πάρει ώστε να μην γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη.

    εκτέλεση:
    σε μια λεκάνη (όπου θα ζυμώσουμε) διαλύουμε την μαγιά μέσα στο 1 ποτήρι γάλα και το χυμό, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
    σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γιαούρτι και το γλα. μόλις χλιαρώσει ρίχνουμε και την ζάχαρη με τα μπαχαρικά και το ξύσμα. δεν το βράζουμε.
    χτυπάμε τα αβγά.
    μόλις φουσκωσει η μαγιά προσθέτουμε στην λεκάνη ανακατεύοντας, το μείγμα με το γιαούρτι. στην συνέχεια ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε και τα αβγά , με προσοχή να μην ψηθούν.
    ρίχνουμε αλεύρι, όσο πάρει ώστε να μην γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη.
    όταν είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε κια το λιωμένο βούτυρο σε 3 δόσεις ανακατεύοντας ενδοιάμεσα.
    σκεπάζουμε με μια μεγάλη πετσέτα την λεκάνη και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, περίπου για μια ώρα σε ζεστό περιβάλλον.

    όταν είναι έτοιμο κόβουμε κομμάτια και τα πλάθουμε σε σχήμα, πλεξούδα κυρίως, και τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
    τα αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγο.
    προθερμαίνουμε τον φούρνο μας.
    χτυπάμε 1 αβγό και λίγο λάδι και αλείφουμε τα τσορέκια μας.

    ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν...



καλή επιτυχία και
καλό Πάσχα

Followers