28 Μαΐου 2009

Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά

Θεσσαλονίκη 26-05-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από την Πέμπτη 16 Ιουλίου έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 θα πραγματοποιηθεί για ενδέκατη συνεχή χρονιά το «Συναπάντημα ποντιακής νεολαίας στην Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά του Νομού Ημαθίας.

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως πάντα, έτσι και φέτος το Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνία, προβολές και επισκέψεις σε αξιοθέατα της Μακεδονίας.

Το φετινό Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στον κτήτορα της Μονής αείμνηστο Φίλωνα Κτενίδη. Οι εκδηλώσεις διαρκούν τέσσερις ημέρες και οι νέοι φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος καλεί όλα τα Ποντιακά Σωματεία να συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους, σε αυτή τη συνάντηση που έχει γίνει Πανελλήνιος θεσμός.

Όλο και περισσότερα Σωματεία, με περισσότερα παιδιά συμμετέχουν κάθε χρονιά στο Συναπάντημα. Στην περυσινή διοργάνωση, του 2008 οι νέοι που διανυκτέρευσαν ήταν πάνω από 600, ενώ πάνω από 200 νέοι συμμετείχαν για μία μέρα χωρίς διανυκτέρευση.

Ιδιαίτερο στοιχείο του τρόπου διοργάνωσης αποτελεί το γεγονός πως οι νεολαίοι συγκροτούν στο τέλος κάθε «Συναπαντήματος» Επιτροπή εκπροσώπων τους. Η Επιτροπή αυτή, αναλαμβάνει να διαμορφώσει το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να απευθύνονται στο Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά»
τηλ: 2310-271812, 271336,
fax: 2310-285343 και
e-mail: sinapantima@panagiasoumela.gr

Εκ του γραφείου

1 σχόλιο:

Άθλιες Κόρες είπε...

θα χαρούμε να σας δούμε εκει.

Followers