29 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ-ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ


Μετά από εντατική περίθαλψη 10 ημερών στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Αγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η 15χρονη θηλυκή αρκούδα που έπεσε θύμα τροχαίου, επέστρεψε υγιής στην ευρύτερη δασική περιοχή του νομού Καστοριάς.

Πρόκειται για τη θηλυκή αρκούδα που προσπάθησε να διασχίσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, μεταξύ των χωριών Μανιάκοι και Κορομηλιά, ξημερώματα της 1ης Ιουλίου. Η αρκούδα, ηλικίας περίπου 15 ετών και βάρους 110 κιλών, πέρασε πάνω από τον «προστατευτικό» φράχτη της καθέτου της Εγνατίας, στην προσπάθειά της να διασχίσει το οδόστρωμα.

Τα τραύματα και τα προβλήματα υγείας του ζώου αποκαταστάθηκαν και η «Κορομηλιά» μπόρεσε να επιστρέψει ασφαλής στο φυσικό της χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 3 Ιουνίου και σε συνάντηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων ΑΡΚΤΟΥΡΟY και ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τους εκπροσώπους των Νομαρχιών και της Εγνατίας Οδού προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αντικατασταθεί ο υφιστάμενος φράχτης, υπήρξαν δεσμεύσεις του Υπουργού τόσο για αντικατάσταση του φράχτη όσο και για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων σε όλα τα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου που διασχίζει βιότοπο αρκούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers