14 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ 7o ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΘΥΜΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Το 7ο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Μαυραναίων, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η ενήλικη αρσενική αρκούδα ήταν περίπου 25 ετών και κυριολεκτικά πολτοποιήθηκε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα 3 αυτοκινήτων.

Είναι τουλάχιστον προφανές ότι ο φράχτης που τοποθετήθηκε από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ στις δύο πλευρές της οδού, προκειμένου να κρατήσει μακριά μικρά και μεγαλύτερα ζώα από τον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, είναι ανεπαρκής, όσο και ότι η προσαρμογή του απειλούμενου είδους της καφέ αρκούδας στις νέες συνθήκες που επικρατούν σε καίριο σημείο του βιοτόπου της γίνεται αργά και δυστυχώς αιματηρά.

Με αφορμή την απώλεια της 23ης αρκούδας την τελευταία 5ετία από τροχαίο ατύχημα, σε σύνολο 250 ατόμων (εκτίμηση ελάχιστου πληθυσμού) ζητούμε για άλλη μια φορά:

1. Αντικατάσταση του φράχτη άμεσα και σύμφωνα με τις προτάσεις μας
2. Περιπολίες άμεσης επέμβασης ατυχημάτων που θα θεσμοθετηθούν για την περιφρούρηση της ασφάλειας και τη συνύπαρξη ανθρώπων και αρκούδων.

Η τοποθέτηση των προειδοποιητικών πινακίδων ενημερώνει τους οδηγούς αλλά δεν εμποδίζει τα ζώα να εισέρθουν στο οδόστρωμα. Καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστερήσεων για το σπάνιο και πολύτιμο θηλαστικό που εξασφαλίζει την υγεία των δασών μας, απαιτούμε την επείγουσα ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση του φράχτη.

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals