9 Απριλίου 2010

EVENT Μέλι

Θεσσαλονίκη, 08/04/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η δίαιτα της αρκούδας είναι… γλυκιά και μεγάλη!

Ένα παστέλι 20 μέτρων και 50 γλυπτά αρκουδάκια από μέλι κατασκεύασε η Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων για να κεράσει και να γλυκάνει τις 13 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Κι επειδή όλα αυτά συνέβαιναν ενώ οι αρκούδες έπαιρναν το χειμέριο ύπνο τους… τη Δευτέρα 12 Απριλίου οι 13 αρκούδες του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα παραλάβουν το «δώρο» τους από εκπρόσωπο της Λέσχης αλλά και της εταιρίας-χορηγού του μελιού Melittera-Apipharm!

Κάθε αρκούδα του Περιβαλλοντικού Κέντρου καταναλώνει κάθε μέρα από 8-20 κιλά τροφής. Στα κυρίως γεύματά τους τρέφονται με φρούτα εποχής και λαχανικά, χόρτα, ψάρι, ψωμί και ως σνάκ στη διάρκεια της ημέρας ξηρούς καρπούς και κροκέτες. Με μέλι τρέφονται μια φορά την εβδομάδα.
Στη φύση οι αρκούδες καταναλώνουν τροφές φυτικής προέλευσης κατά 75% ενώ το φθινόπωρο και πριν πέσουν σε χειμέριο ύπνο προτιμούν πρωτεΐνες. Μια ενήλικη αρκούδα χρειάζεται ημερησίως από 10-25 κιλά τροφής ανάλογα με την εποχή.

Το πιο θρεπτικό, γλυκό προϊόν της ελληνικής φύσης είναι και η πιο αγαπημένη τροφή του απειλούμενου ελληνικού θηλαστικού, της αρκούδας κι αυτό διαλέγει η Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων για να μας ευαισθητοποιήσει σχετικά με την αρκούδα και να προβάλλει ένα κατεξοχήν ελληνικό προϊόν.



Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάσω Πετρίδου, Επικοινωνία ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, 6937422537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers