1 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ

Θεσσαλονίκη, 30.9.2010
Ανακοίνωση Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
Ο αληθινός φύλακας των κτηνοτρόφων και κοπαδιών ζει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και στα ψηλά βουνά

Tην ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, από τις 10.00 ως τις 14:00, στο Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα, στον Αετό Φλώρινας ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με τον «Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού» (Ο.Φ.Ε.Π) διοργανώνει συνάντηση αξιολόγησης Ελληνικών Ποιμενικών Σκύλων, όλων των ηλικιών.

Κτηνοτρόφοι που βόσκουν τα κοπάδια τους σε περιοχές που ζουν αρκούδες και λύκοι λαμβάνουν δωρεάν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους ως τους αποτελεσματικότερους φύλακες των κοπαδιών τους. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει διανείμει από το 1998 ως σήμερα περισσότερους από 400 σκύλους σε αντίστοιχες κτηνοτροφικές μονάδες. Τα ζώα παρακολουθούνται από την Ομάδα Δράσης για τον Ελληνικό Ποιμενικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επισκέπτεται τους κτηνοτρόφους για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των σκύλων με στόχο την επιτυχή φύλαξη των κοπαδιών από αρκούδες και λύκους.
Συχνά στους κτηνοτρόφους δίνονται ζευγάρια ποιμενικών προκειμένου να επιτευχθεί η αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων που εξασφαλίζει τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον ποιμενικό σκύλο αποτελεσματικό φύλακα.


Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν:
• κτηνοτρόφοι με σκύλους που προέρχονται από το πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
• ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι εκτροφής Ο.Φ.Ε.Π.
• αποδεκτοί Ελληνικοί Ποιμενικοί της περιοχής

Υπεύθυνοι αξιολόγησης των ελληνικών ποιμενικών που θα συμμετάσχουν θα είναι οι κριτές Ελληνικών Ποιμενικών κα Βούλα Παπουτσάνη και κος Χριστόδουλος Δρίβας συνεπικουρούμενοι από έμπειρους εκτροφείς και στελέχη των Ο.Φ.Ε.Π. και ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό:
1. Τη λεπτομερή μορφολογική εξέταση των ελληνικών ποιμενικών ώστε να αξιολογηθεί η εκτροφική πρόοδος των σκύλων του προγράμματος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
2. Τη φωτογράφηση των σκύλων για τα αρχεία και το μητρώο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
3. Τη λήψη δείγματος αίματος από κάθε σκύλο που θα προσέλθει με σκοπό την γενετική ταυτοποίηση της φυλής του Ελληνικού Ποιμενικού.
4. Τη δικτύωση των κτηνοτρόφων που διαθέτουν γνήσιους Ελληνικούς Ποιμενικούς
5. Την πληρέστερη ενημέρωση των κτηνοτρόφων για την εκτροφική αξιολόγηση των σκύλων τους

Οι κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, 23860 41500 ή στο ίδιο νούμερο, εσωτερικό 3 κ. Μ. Τριβουρέα, Υπεύθυνη Δράσης Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση δεν έχει κόστος και κατά την προσέλευσή τους οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προσκομίσουν και το βιβλιάριο υγείας του σκύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers