28 Μαΐου 2011

Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων - Κουφάλια

Μια πολύ όμορφη και ταυτόχρονα συγκινητική προσπάθεια έχουν αναλάβει οι εθελοντές της δράσης «Μέριμνα για τα Αδέσποτα Ζώα, Κουφάλια». Η δράση αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές, 80 τον αριθμό, της γύρω περιοχής και σκοπό έχει την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Ο σύλλογος είναι νεοσύστατος (για την ακρίβεια η γραφειοκρατία καλά κρατεί ακόμα και έτσι δεν έχει πάρει την τελική απόφαση καταστατικού από το πρωτόδικοι).

Η απόφαση για να ξεκινήσει η δράση πάρθηκε στις αρχές του χρόνου, όταν πια το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι εθελοντές ευαισθητοποιημένοι θέλησαν να ενώσουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειες τους ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Από τότε έχουν βοηθήσει δεκάδες αδέσποτα. Στειρώνουν, εμβολιάζουν, αποπαρασιτώνουν, περιθάλπουν και επανεντάσσουν τα ζώα αυτά.

Παρά τις υπέρμετρες προσπάθειες τους όμως χρειάζονται κι άλλη βοήθεια με κάθε τρόπο. Ζητούν οικογένειες που θα φιλοξενήσουν ή θα υιοθετήσουν τα τόσο άτυχα και συνάμα τόσο τρυφερά και φιλικά ζώα.









Δείτε το προφίλ της δράσης στο facebook...
Δείτε εδώ το blog της δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers