5 Ιουνίου 2011

«Καθαρά Δάση»


  Δελτίο Τύπου
03.06.2011
«Καθαρά Δάση»
6 περιαστικά δάση σε όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την πρόληψη από δασικές πυρκαγιές, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ καθάρισε από απορρίμματα και εύφλεκτη οργανική ύλη 6 περιαστικά δάση σε όλη την Ελλάδα.
Σας παραθέτουμε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Πόλη
Ημερομηνία
Περιοχή
Έκταση
Απορρίμματα
Οργανική ύλη
ΑΙΓΙΟ
16 Απριλίου
Άλσος Ψηλά Αλώνια
14 στρεμ.
136 κιλά
0,6 τόνος
ΠΑΤΡΑ
17 Απριλίου
Άλσος Γηροκομείου
23 στρέμ.
96 κιλά
1 τόνος
ΑΘΗΝΑ
8 Μαΐου
Δάσος  Καισαριανής
40 στρέμ.
350 κιλά
3,5 τόνοι
ΒΟΛΟΣ
15 Μαΐου
Δάσος Γορίτσας
40 στρέμ.
600 κιλά
0,4 τόνος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22 Μαΐου
Δάσος Σέιχ Σου
40 στρέμ.
1600 κιλά
3 τόνοι
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
29 Μαΐου
Δάσος Νυμφαίας
15 στρέμ.
250 κιλά
1 τόνος

Σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Δασαρχεία, πολλούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς  φορείς και με την πολύτιμη συμμετοχή πολιτών και παιδιών καθαρίσαμε τα δάση που ζούμε και αγαπάμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δάση και τη δράση «Καθαρά Δάση»  μπορείτε να βρείτε στο ανανεωμένο διαδραστικό website www.avragreen.gr
και στους συνδέσμους:    
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιπλέον:  
Με την πεποίθηση ότι κάναμε μόνο μια αρχή, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ειδικά τις αρμόδιες Αρχές για τα αποτελέσματα της δράσης και την επιτόπια παρατήρησή του στις περιοχές των καθαρισμών. Είναι σημαντικό οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν ενεργό ρόλο, ώστε στη συνέχεια του καλοκαιριού να διατηρήσουμε τα ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ και όπου χρειάζεται να συνδράμουμε με τη βοήθεια εθελοντών και πολιτών στον πληρέστερο καθαρισμό ακόμη μεγαλύτερων εκτάσεων στα περιαστικά δάση.
Σχετικά με κάποια «μόνιμα» ογκώδη απορρίμματα τα οποία εντοπίσαμε στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, από όπου συλλέξαμε και τα περισσότερα απορρίμματα, θα παραδοθεί χάρτης εντοπισμού τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες των όμορων Δήμων, ώστε να επιτύχουμε την άμεση απομάκρυνσή τους.
Συνολικά, στο πλαίσιο της δράσης ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ και καθώς αντιληφθήκαμε την ανάγκη καταγραφής θέσεων παράνομης απόθεσης απορριμμάτων, μπάζων και ογκωδών αντικειμένων στα περιαστικά δάση, παρακαλούμε τους πολίτες να αναφέρουν οποιαδήποτε εστία σκουπιδιών παρατηρούν στα δάση (με τη συγκεκριμένη τους θέση) και να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες (όπως αυτοσχέδιες ψησταριές, εστίες φωτιάς κλπ).
Ζητάμε από τους Δήμους και τις αρμόδιες Αρχές να μην ξεχνούν και τις «αυλές» των σπιτιών μας που είναι τα περιαστικά δάση για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τη φύλαξή τους, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Όλοι μαζί βοηθάμε για να έχουμε ΚΑΘΑΡΑ ΔΑΣΗ!


Ξέρετε ότι τα απορρίμματα σε δασικό χώρο :
ü  αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες πυρκαγιάς
ü  αποτελούν εστία μόλυνσης του δασικού περιβάλλοντος
ü  αλλοιώνουν την αισθητική του τοπίου
ü  είναι αναγκαίο να επανασυγκομιθούν και ν’ απορριφθούν σε κατάλληλους χώρους, προκειμένου να προστατευθεί η ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας στο δάσος
Εξάλλου:
ü  Σημαντικός αριθμός περιαστικών δασών είναι «πυριτιδαποθήκες» από την καύσιμη ύλη και τα σκουπίδια
ü  Το δάσος είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής καύσιμης βιομάζας και οι πραγματικές απειλές είναι, η αμέλεια και η έλλειψη φροντίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου, 6937 422537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers