23 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ; ΕΛΑ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ!Θεσσαλονίκη, 22.12.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ; ΕΛΑ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ!

Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ μπορείς να επισκεφτείς το ολοκαίνουργιο  παιδικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 8 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου.

Ένας μαγικός βιότοπος άγριας ζωής, εξελίσσεται σε 4 εποχές και χωράει σε ένα δωμάτιο. Οι μικροί επισκέπτες καλούνται να μυηθούν στα μυστικά της άγριας ζωής για να γίνουν ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ. Για να το πετύχουν αυτό, συμπληρώνουν διασκεδαστικούς οδηγούς αναγνώρισης του δάσους, αναγνωρίζουν τα άγρια ζώα από τα ίχνη τους, ανακαλύπτουν τα δέντρα και παρατηρούν από μέσα και με κιάλια ακριβείας το αληθινό, πλούσιο σε ζωή, δάσος του Νυμφαίου.

Στο τέλος του εργαστηρίου, γινόμαστε αεικίνητα ξωτικά του δάσους και κατασκευάζουμε πρωτότυπα, οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλες κατασκευές.
Όλα τα παιδάκια παίρνουν μαζί τους το δίπλωμα μέλους για ΤΑ ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ!
Στόχος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: Να γίνουν ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που σημαίνει να κάνουν την άγρια ζωή κομμάτι της ζωής τους, να την αγαπούν και να την προστατεύουν.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και υλοποιήθηκε  στους μαθητές  των Δημοτικών Σχολείων  του Φιλώτα και του Αετού Φλώρινας, το Σάββατο 17/12/2011.  Τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους  ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι. Επισημάνθηκαν: η βιωματικότητα των δραστηριοτήτων καθώς υλοποιούνται στο Νυμφαίο και με θέα το πλούσιο φυσικό τοπίο του χωριού και η πρωτοτυπία του χώρου ως προς τον εικαστικό και παιδαγωγικό σχεδιασμό.

Σας περιμένουμε όλους γιατί κάθε ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙ μετράει…

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάσω Πετρίδου: 2310 555920, 6937422537 και Χαρούλα Κρομυάδου: 2310 555920, 6972901670

Περισσότερα για το πρόγραμμα:
- Οι παιδαγωγικές δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες για την κάθε ηλικιακή ομάδα.
- Η απασχόληση των παιδιών μέσα στο εργαστήριο είναι εξατομικευμένη καθώς υπάρχει μια μεγάλη ειδικά εκπαιδευμένη παιδαγωγική ομάδα εμψυχωτών.
- Το πρόγραμμα διαρκεί 50 λεπτά.
- Μέσα σε αυτά τα 50 λεπτά το παιδί έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες:  1) παρατήρηση δάσους, 2) μελέτη της τροφικής αλυσίδας των άγριων ζώων, 3) ιχνηλασία και αναγνώριση δασικών ειδών, 4) δραματοποιημένες αναγνώσεις παραμυθιών, 5) πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με θέμα την άγρια ζωή των ελληνικών δασών. 
Ηλικιακή ομάδα: από 4 ετών έως και 12.
Εκπαιδευτικοί στόχοι:
1)    Να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από διάδραση τα αντιπροσωπευτικά είδη χλωρίδας και πανίδας των ελληνικών δασών.
2)    Να πληροφορηθούν για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αναφορικά με τα άγρια είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και τους βιοτόπους του.
3)    Να ανακαλύψουν το δάσος μέσα από τις 4 εποχές.
4)    Να βιώσουν την απόλαυση της παρατήρησης της ζωής του δάσους.
5)    Να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν μέσα σε ένα πρωτότυπο και παιδαγωγικά καινοτόμο χώρο.


1 σχόλια:

KOUTAKi.gr είπε...

Πολύ καλό το άρθρο, ευχαριστώ.


ΔΩΡΕΑΝ διαφήμιση στην 1η Παγκόσμια Ψηφιακή Βιτρίνα!

Διαφήμιση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στην 1η Παγκόσμια Ψηφιακή Βιτρίνα! Μπες τώρα στο KOUTAKi.gr και ανέβασε το δικό σου koutaki!

www.koutaki.gr

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals