23 Απριλίου 2012

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕΙΧ ΣΟΥ


Ανακοίνωση Τύπου
20.04.2012
Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, καθαρίζουμε το Χώρο Αναψυχής στην περιοχή Μπαρμπαγιώργη στο δάσος του Σέιχ Σου!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας Lets Do It* καθαρίζει από σκουπίδια το χώρο δασικής αναψυχής στην περιοχή Μπαρμπαγιώργης (μετά τον κόμβο Επταπυργίου).
Ζητάμε τη συμμετοχή σας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή, 29 Απριλίου, στις 9.30 πμ. στο Λευκό Πύργο για μεταφορά με λεωφορείο και στις 10.00 πμ στο χώρο στάθμευσης μετά τον κόμβο του Επταπυργίου.
Η συσσώρευση απορριμμάτων αποτελεί πηγή μόλυνσης και είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πυρκαγιάς στα δάση. Το περιαστικό δάσος είναι η μοναδική πηγή παραγωγής οξυγόνου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ας μην το αγνοούμε! Είναι καθήκον μας να το φροντίσουμε.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί καθαρισμούς και φυτεύσεις σε δάση σε όλη την Ελλάδα από το 1997. Μέχρι σήμερα έχουν φυτευθεί περισσότερα από 150.000 δέντρα από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα τελευταία 4 χρόνια σε οργανωμένους καθαρισμούς του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 3.5 τόνοι σκουπιδιών και 10 τόνοι οργανικής ύλης!

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπείτε στο: www.letsdoitgreece.org (απευθείας http://sites.google.com/site/letsdoitgreece/participation )

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 555920/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

* Το Lets Do It ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια με τη βοήθεια εθελοντών. Στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.
Από τότε το Let's Do It εξαπλώθηκε παγκοσμίως και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον. Φέτος το Lets Do It διοργανώνεται και στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers