5 Νοεμβρίου 2012

Δεν πρόλαβε να περάσει τον δρόμο…Ανακοίνωση Τύπου 
2/11/2012 

Δεν πρόλαβε να περάσει τον δρόμο… 
Του συνεργάτη μας στην Καστοριά, Νίκου Παναγιωτόπουλου 

Μοιραία ήταν η διάβαση του δρόμου για ένα μικρό αρκουδάκι περίπου πέντε μηνών χθες, νωρίς το βράδυ (20:30) κατά το νυχτερινό μάθημα εύρεσης τροφής από τη μητέρα του.

Το τροχαίο συνέβη στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Νεστορίου, μόλις 500 μ. από τον οικισμό της Κολοκυνθούς.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, το αρκουδάκι έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα παρακολουθώντας την μητέρα του από την απέναντι πλευρά του δρόμου που το καλούσε ανήμπορη να το βοηθήσει. Τέλος, εγκλωβισμένο από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο καταμεσής στο οδόστρωμα παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον τραγικό τραυματισμό του από πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα.

Η μητέρα του συνέχισε να το αναζητεί στην περιοχή για αρκετή ώρα μετά συμβάν προσπαθώντας να προσεγγίσει το σημείο πιστεύοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΟΥΡΟΥ μετά από συντονισμένες ενέργειες απομάκρυνε τη μητέρα από την περιοχή, με την βοήθεια των υπηρεσιών αστυνομίας και πυροσβεστικής, συλλέγοντας, στη συνέχεια, το νεκρό ζώο.

Ακολούθως, καθαρίστηκε το οδόστρωμα αποκλείοντας έτσι, την πιθανότητα προσέγγισης άλλων ζωών δημιουργώντας νέο ατύχημα.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέφερε το νεκρό αρκουδάκι στον συνεργαζόμενο με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Καστοριά, από όπου και θα παραδοθεί στη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς.

Παρόλο που έχουν πάψει να σοκάρουν οι ειδήσεις νεκρών άγριων ζώων σε τροχαία ατυχήματα, για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αποτελεί πάντα σοβαρή είδηση η απώλεια ατόμων του είδους της καφέ αρκούδας. Η καφέ αρκούδα είναι είδος αυστηρά απειλούμενο στην Ελλάδα και η απώλεια κάθε ατόμου φέρνει το είδος πιο κοντά στον κίνδυνο της εξαφάνισης.

Ο τραγικός απολογισμός για το 2012 μέχρι σήμερα είναι 10 νεκρές αρκούδες, με 4 από αυτές νεαρά αρκουδάκια φετινής γέννας.

Για περισσότερες πληροφορίες Βάσω Πετρίδου: 2310 555920/6937422537

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals