7 Ιουνίου 2009

«3α ΠΑΡΧΑΡΙΑ» ΣΤΗ ΦΥΣΚΑ

«3α ΠΑΡΧΑΡΙΑ»
ΣΤΗ ΦΥΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΟΥΣΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2009


Σε θεσμό καθιερώνονται πλέον τα «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» στο δήμο Κρουσσών, για τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Κιλκίς.
Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, στις 17:00 στον χώρο του παλαιού κατασκηνωτικού χώρου της Φύσκας, θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά η ετήσια εκδήλωση «ΠΑΡΧΑΡΙΑ», από τον πολιτιστικό οργανισμό δήμου Κρουσσών, με την συνεργασία και συμμετοχή όλων των πολιτιστικών φορέων του δήμου.
Οι εκδηλώσεις «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» αναβιώνουν το ποντιακό έθιμο υποδοχής των βοσκών από τα ορεινά βοσκοτόπια του καλοκαιριού. Περιλαμβάνουν ποντιακή μουσική και χορούς, έκθεση και προβολή υλικού αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και προσφορά παραδοσιακών ποντιακών εδεσμάτων, τα οποία παρασκευάζονται από τις γυναίκες της περιοχής.
Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ, ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΑΛΑΤΙΑΝΟΥ και η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ».
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» συμμετέχουν στην εκδήλωση με δικό τους περίπτερο, στο οποίο θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του συλλόγου. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου με τον Στέλιο Ιωαννίδη στη λύρα και τον Γιώργο Σιγηρόπουλο στο νταούλι υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα τα οποία θα παρασκευάσουν μέλη του συλλόγου.

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals