26 Ιουνίου 2009

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Στη σημερινή εποχή το περιβάλλον εξαρτάται από τον άνθρωπο αν θα υπάρχει για τους επόμενους αιώνες ή για τα επόμενα χρόνια.
Η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος που ζούμε και στα νερά (ποτάμια, θάλασσες κ.α.).Στην ατμόσφαιρα η καταστροφή γίνεται ως εξής: Τα εργοστάσια βγάζουν καπνούς μολυσμένους, που οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων μπορούν ή μάλλον είναι υποχρεωμένοι να βάζουν φίλτρα στις καμινάδες των εργοστασίων. Τα αυτοκίνητα που είναι πάρα πολλά στον πλανήτη μας βγάζουν μεγάλη ποσότητα καυσαερίων κι αυτό βοηθάει στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Στο έδαφος γίνεται κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη καταστροφή του πλανήτη. Οι φυσικοί πόροι εκεί που ήταν ανεξάντλητοι άρχισαν να λιγοστεύουν και να τελειώνουν. Τα πέντε τελευταία καλοκαίρια πολλαπλασιάζονται οι πυρκαγιές των δασικών εκτάσεων. Αν λιγοστέψουν τα δέντρα που μας δίνουν οξυγόνο τότε και εμείς οι άνθρωποι δεν θα ζήσουμε για πολύ ακόμα στον πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι αντί να ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους παράγουν ακόμα περισσότερα. Τα πετάνε στις χωματερές και έτσι σιγά-σιγά ξεκινάει η καταστροφή του πλανήτη μας και σ΄ αυτήν συμβάλει και ο ίδιος ο άνθρωπος.
Η μόλυνση των υδάτινων περιοχών γίνονται περισσότερο από τα πετρελαιοφόρα πλοία που σκορπάνε τα πετρέλαια στους ωκεανούς και στις θάλασσες με αποτέλεσμα να σκοτώνουν τους ζωντανούς οργανισμούς που ζούνε εκεί.
Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος γίνεται επειδή εμείς οι άνθρωποι έχουμε ότι θέλουμε και σε περισσότερες ποσότητες από ότι χρειαζόμαστε και έτσι τα ξοδεύουμε με την άνεσή μας.
Τα παλαιότερα χρόνια εκείνα τα άτομα δεν είχαν όλα όσα έχουμε εμείς, αλλά είχαν καθαρά νερά, παρά πολλά δέντρα, δάση, καθαρό περιβάλλον, καθαρό έδαφος ενώ στη σημερινή εποχή εμείς και ιδιαίτερα οι γονείς μας δε νοιαζόμαστε για το μέλλον ούτε για την καθαριότητα του πλανήτη, ενώ ξέρουμε ότι εάν συνεχίσουμε έτσι σε μερικά χρόνια θα καταστραφούμε κι εμείς μαζί με το περιβάλλον.
Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει δραστικά μέτρα για όλα αυτά τα θέματα και αυτό γιατί οι πολίτες εκείνων των χωρών είναι συνειδητοποιημένοι. Μακάρι να γίνει κάτι καλύτερο για αυτόν τον πλανήτη και να ζήσουμε ήρεμα το μέλλον μας χωρίς να έχουμε τόσα προβλήματα και να μπορέσουμε και εμείς να μεγαλώσουμε τα δικά μας παιδιά σε ένα αρμονικό περιβάλλον.


Σοφία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers