11 Φεβρουαρίου 2010

Κατάσχεση δέρματος αρκούδαςΤο Σάββατο 23 Ιανουαρίου, με ενημέρωση της ΑΝΙΜΑ και παρέμβαση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατασχέθηκε στο Μοναστηράκι από τη Διεύθυνση Δασών Αττικής, δέρμα από καφέ αρκούδα.

Το θέμα θα παραπεμφθεί σε εισαγγελέα και θα ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία ανάκρισης για την εξακρίβωση της προέλευσης του δέρματος και την παράνομη εμπορία απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.

Παρακαλούμε εάν πέσουν στην αντίληψή σας περιστατικά αγοραπωλησίας δερμάτων ή ταριχευμένων αρκούδων ή λύκων να επικοινωνήσετε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ή με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Νομοθεσία

Η καφέ αρκούδα προστατεύεται σήμερα από τη διεθνή, την κοινοτική και την ελληνική νομοθεσία. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 258 (Ν.Δ. 86/69) του Δασικού Κώδικα, απαγορεύεται ο φόνος, η αιχμαλωσία, η κατοχή και η έκθεση σε δημόσια θέα της καφέ αρκούδας. Στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών (Red Data Book) η καφέ αρκούδα αναφέρεται ως κινδυνεύον είδος. Σύμφωνα με την οδηγία 93/43 της ΕΕ, το είδος τελεί υπό προστασία.


Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals