21 Νοεμβρίου 2010

21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.H ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ«Δεν είναι τυχαίον ότι σήμερα ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθορίστηκε να εορτάζεται με κάθε επισημότητα και ως ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στην αποστολή και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Η εορταστική αυτή εκδήλωση, αποβλέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας και τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων, στην επισήμανση των αρετών της Ελληνικής Φυλής και κυρίως στην Πολεμική Αρετή των Ελλήνων.

Διότι πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση βωμών και εστιών από κάθε ξένη επιβουλή ήταν, είναι και πρέπει να είναι καθήκον κάθε Έλληνα.

Και τούτο αποτελεί αρετήν.

Διότι δεν είναι προϊόν ενθουσιασμού ή παρόρμησης, ενστίκτων ή επιθετικότητας. Είναι προϊόν παιδείας, ενσυνείδητης διάθεσης, σταθερής απόφασης για την υπεράσπιση όλων εκείνων που με τόσες θυσίες οι πρόγονοι απέκτησαν, ανέδειξαν, διεμόρφωσαν, μετέδωσαν.

Παίδες Ελλήνων ιτε

Ελευθερούτε πατρίδα

Ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας

Θεών τε πατρώων έδη

Θήκας τε προγόνων

Νυν υπέρ πάντων αγών

Ο παιάνας αυτός της Σαλαμίνας που ήχησε προ χιλιάδων ετών εξακολουθεί να ηχεί στ'; αυτιά εχθρών και φίλων.

Για τους Έλληνες ανέκαθεν, από αρχαιοτάτων χρόνων, πρώτιστη και υπέρτατη αρετή εθεωρείτο η ελευθερία.

Αρετή, η σταθερή θέληση, ή ακλόνητη απόφαση να υπερασπιζόμεθα την γη και τον Πολιτισμό μας όχι μόνο με λόγια.

Η δυσκολία του χώρου που ανέκαθεν κατοικούμε απαιτεί την εφαρμογή της αρετής αυτής με έργα. Και το έργο τούτο είναι αίμα και θυσία.

Ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας διδάσκουν, παιδεύουν, νουθετούν, εξορκίζουν τους παίδας Ελλήνων. Εις οιωνός άριστος αμύνεστε περί πατρίς.

Και στο Βυζάντιο, ως προσωποποίηση όλων των αρετών, ως Κεχαριτωμένη - ως Θεομήτωρ - ως Μεγαλόχαρη, τώρα ως υπέρμαχος Στρατηγός καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται τη Βασιλεύουσα.

Δεν είναι τυχαίον επίσης ότι ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, κατά παράδοσιν πλέον, φέρει την ευθύνην της εκφώνησης του Πανηγυρικού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί οι οποίοι επιλέγονται ως το άνθος του Ελληνικού Λαού μαζί με τους μόνιμους Αξιωματικούς και τα Στρατευμένα Νειάτα, αποτελούν την ασπίδα και το δόρυ συγχρόνων του Ελληνικού Έθνους.

Δια τούτο και ο Ελληνικός Λαός, υπήρξε και είναι πάντα, στο πλευρό των στρατευμένων παιδιών του, υπέρ Ενόπλων Ελληνικών Δυνάμεων.

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!».

(Aπόσπασμα απο πανηγυρικό λόγο της ημέρας του Προέδρου των εφέδρων Αξιωματικών, Νομίατρου, κ. Γεωργίου Κουρή, πηγή:http://www.mykefalonia.com)


[αναδημοσίευση από: http://orthodox-world.pblogs.gr ]

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals