28 Νοεμβρίου 2010

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ ΜΕ 3000 ΔΕΝΤΡΑ

Θεσσαλονίκη, 25/11/2010
Ανακοίνωση Τύπου

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ ΜΕ 3000 ΔΕΝΤΡΑ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ για το πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα» και με την Διεύθυνση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει σήμερα στο Σέϊχ Σου, τη φύτευση 3000* δέντρων από εξειδικευμένο συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εκπαιδευμένων εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. (*3000 δέντρα καταναλώνουν 45 τόνους CO2/έτος.)
Τα δέντρα είναι στην πλειοψηφία τους δρυς αλλά και καρποφόρα δέντρα, μουριές, συκιές, καστανιές, κέδροι και πυράκανθοι που φυτεύονται στα διαφορετικά σημεία όπου έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά αντιπλημμυρικά έργα του ΟΡΘΕ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης).
Πρόκειται για σημαντική και πρωτότυπη δράση που υλοποιείται το 2010 και συμβάλλει:
• στην αντιμετώπιση της έκπλυσης των εδαφών
• στην αισθητική κάλυψη με πράσινο των αντιπλημμυρικών έργων
• στην επιστροφή της βιοποικιλότητας στο δάσος (πουλιά και μικρά θηλαστικά).
Το Σέιχ Σου αποτελούσε παλιότερα ένα πυκνό δρυοδάσος και όχι δάσος κωνοφόρων με τη μορφή που παρουσιάζει σήμερα. Η προσπάθειά μας συμβάλλει στην επαναφορά της παλιάς υγιούς μορφής του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης και η φύτευση καρποφόρων δέντρων εξασφαλίζει την επιστροφή της άγριας ζωής σε αυτό.
Επιπλέον, τα δέντρα αυτά θα φροντίζει και θα ποτίζει εξειδικευμένο συνεργείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή μέχρι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.
Η ενέργεια εντάσσεται συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα» που υλοποιείται από το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και αφορά στην υιοθεσία και προστασία ανάπτυξης δασικών περιοχών της χώρας μας για 3 χρόνια. Μέχρι το τέλος της φυτευτικής περιόδου του 2010-2011 θα έχουν φυτευτεί συνολικά 22.140 δέντρα στις περιοχές Πάνειο όρος Καλυβίων Αττικής, Παναχαϊκό όρος Αχαΐας, Υμηττό Αττικής, στα δάση Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα και Σέιχ-Σου στην Θεσσαλονίκη.

Φυτεύουμε για να φέρουμε ζωή στην πόλη, για να κάνουμε την άγρια ζωή κομμάτι της ζωής μας.


Επικοινωνία: Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 & 6937422537
Για περισσότερες πληροφορίες: www.arcturos.gr & www.avragreen.gr


Με τη συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers