15 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή εκλογικού νόμου θέλει ο Γ. Παπανδρέου, αλλαγή... αρχηγού θέλουν στο ΠΑΣΟΚ


Την πόρτα της εξόδου δείχνουν σταδιακά στον Γ. Παπανδρέου βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ θέσεις μάχης παίρνουν ήδη και οι δελφίνοι. Την ίδια στιγμή, ο απελθών πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τα ηνία του κόμματος.
Χθες έφτασε στο σημείο να συγκαλέσει... “μίνι υπουργικό συμβούλιο”, δηλαδή σύσκεψη στη Βουλή με όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν και η σύσκεψη συνεκλήθη "επί των προγραμματικών δηλώσεων”, ο Γ. Παπανδρέου ξάφνιασε, αφού έθεσε θέμα... αλλαγής εκλογικού νόμου, ζητώντας, μάλιστα, από τον -παρόντα- υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτση, να περιληφθεί μια τέτοια αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις! “Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα δυναμιτίσουμε το κλίμα”, ήταν η απάντηση του Ευ. Βενιζέλου, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο -αρμόδιος- υπουργός, Τ. Γιαννίτσης, αντιπροτείνοντας “να τεθεί σε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις η αλλαγή του εκλογικού νόμου”. Αρνητικός τόσο στην πρόταση Παπανδρέου όσο και στην εναλλακτική Γιαννίτση εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος.

Σαν... πρωθυπουργός!

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Γ. Παπανδρέου έδωσε κι άλλα δείγματα πως... συμπεριφέρεται σαν εν ενεργεία πρωθυπουργός. Τα προηγούμενα 24ωρα τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο, στον Κύπριο Πρόεδρο, Δ. Χριστόφια, και στους πρωθυπουργούς της Τουρκίας και του Ισραήλ, Ρ. Τ. Ερντογάν και Μπ. Νετανιάχου αντίστοιχα! Μάλιστα, “διαβεβαίωσε” τον κ. Ερντογάν ότι... η εξωτερική πολιτική δεν θα αλλάξει, ενώ προανήγγειλε στον κ. Νετανιάχου ότι... θα τού κλείσει ραντεβού με τον Λ. Παπαδήμο και θα συνεχιστεί η εμβάθυνση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων!

Συγκρουσιακό τοπίο

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει περιοδείες ανά την Ελλάδα, για να εξηγήσει στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ -ή σε ό,τι έμεινε απ' αυτή- γιατί “αναγκάστηκε” να πάρει σκληρά μέτρα. Παρ' όλα αυτά, τα στόματα στο ΠΑΣΟΚ έχουν ανοίξει. “Να κάνει τον απολογισμό του δημόσια” ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ συνέδριο και αλλαγή αρχηγού ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, χθες, η Εύα Καϊλή. “Δε γίνεται να πάει η παράταξη σε εκλογές χωρίς να έχει πρώτα κουβεντιάσει” είπε και ο Ν. Σαλαγιάννης, ενώ το άνοιγμα της συζήτησης ζητούν πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, οι δελφίνοι ήδη τηρούν στάση αναμονής και η εσωκομματική κινητικότητα είναι έντονη. Το δείπνο που παρέθεσε ο Θ. Πάγκαλος στην “τρόικα” του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης) εκτιμήθηκε από πολλούς ως έκφραση υποστήριξής τους, ενώ στην ίδια ομάδα έχει προσχωρήσει και ο Ηλ. Μόσιαλος.


Πηγή: http://www.avgi.gr [Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/11/2011]

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals