4 Φεβρουαρίου 2009




Θεσσαλονίκη, 03.02.09
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



«Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος
αφήνει τα χειμαδιά και έρχεται στη Θεσσαλονίκη»


Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί, στο περίπτερο 5 και 6 της Zootechnia (δίπλα στο Παλαί ντε Σπορ) στο χώρο της ΔΕΘ, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου σας προσκαλούν στην 5η Πανελλήνια Έκθεση Ελληνικών Ποιμενικών Σκύλων, για να γνωρίσετε από κοντά αυτή τη σπάνια φυλή.
Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος με τον ανεξάρτητο, πιστό και θαρραλέο χαρακτήρα προστατεύει εδώ και αιώνες τα κοπάδια των ορεινών περιοχών της χώρας μας. Η εγκατάλειψη της παραδοσιακής ορεινής κτηνοτροφίας οδήγησε στον εκφυλισμό της φυλής με αποτέλεσμα ελάχιστα καθαρόαιμα άτομα να επιβιώνουν σήμερα.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εκτρέφει γνήσιους ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους και τους διανέμει δωρεάν σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών για την προστασία των κοπαδιών τους από αρκούδα και λύκο. Ήδη έχουν δοθεί 320 σκύλοι. Παράλληλα προσπαθεί για τη διάσωση της φυλής.
Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στα περίπτερα 5 και 6 της Zootechnia κάτοχοι ελληνικών ποιμενικών θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν το σκύλο τους, να ενημερωθούν για τη μορφολογική του εξέλιξη και την εκτροφή του και βέβαια για το πρόγραμμα αναπαραγωγής και επαναδιάδοσης γνήσιων ελληνικών ποιμενικών σκύλων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Στην έκθεση C.A.C. θα βραβευθούν ο πρώτος αρσενικός και ο πρώτος θηλυκός σκύλος της ανοικτής κατηγορίας, όπως και ο καλύτερος της φυλής. Κριτές θα είναι ο κ. Χριστόδουλος Δρίβας και η κα Βούλα Παπουτσάνη του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού.
Η γνησιότητα των ατόμων ελληνικού ποιμενικού διασφαλίζει τα χαρακτηριστικά της φυλής και επομένως την αποτελεσματικότητα στη φύλαξη κοπαδιών και την αντιμετώπιση επιθέσεων αρκούδας και λύκου.
Από τις 5 και ως τις 8 Φεβρουαρίου, τις ώρες 10.00-19.00, καθόλη τη διάρκεια της Zootechnia, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί ενημερωτικό stand (stand Νο 47, περίπτερο 5) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ποιμενικού.



Ο Ελληνικός Ποιμενικός σας περιμένει να τον γνωρίσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 & 6937422537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers