4 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑΟ Μίσα γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου.

Ο πόλεμος που ξέσπασε στη Γιουγκοσλαβία, το 1999 δημιούργησε μια σειρά από έντονα προβλήματα στη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου -έλλειψη τροφών και κτηνιατρικού υλικού σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ζώων. Οι βομβαρδισμοί μέσα στο Βελιγράδι και η ισχυρή όχληση τρομοκράτησαν τα ζώα και άρχισαν να παρατηρούνται αλλαγές στη συμπεριφορά τους.

Μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος να θανατωθούν τα ζώα σε περίπτωση βομβαρδισμού του ίδιου του Ζωολογικού Κήπου. Ετσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποφάσισε να «υιοθετήσει» τις τρεις πιο νεαρές αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου (Μίσα, Βέσνα, Μπάρμπαρα) και να τις μεταφέρει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, από τις πρώτες κιόλας μέρες των βομβαρδισμών, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων και των ορεινών διασυνοριακών περιοχών (Balkan Net).

Οταν έφτασε στον Κτηνιατρικό Σταθμό ο Μίσα ήταν τριών ετών. Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, ήταν όμως φανερά ταλαιπωρημένος, πολύ αδύνατος και φοβισμένος. Τώρα ο Μίσα έχει μεταφερθεί στο Καταφύγιο της καφέ αρκούδας όπου συμβιώνει αρμονικά με τις άλλες αρκούδες.

Είναι μια δυνατή, ενήλικη αρσενική αρκούδα. Είναι αρκετά μοναχικός, αυτόνομος και ιδιαίτερα ζωηρός. Δεν είναι βέβαια εξίσου γενναίος, αφού τρομάζει πολύ εύκολα, είναι όμως πολύ ικανός και δυναμικός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μίσα θεωρείται ένας από τους καλύτερους ‘τεχνίτες’ του καταφυγίου. Μόνος του, έχει αποπειραθεί να κατασκευάσει αρκετές φυσικές φωλιές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξαιρετικά μεγάλες και επιτυχημένες. Κάθε χρονιά όμως ο Μίσα κατασκευάζει και μια καινούρια!

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals