1 Απριλίου 2009

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ


Βιογραφικό

Η Μπάρμπαρα, γεννήθηκε στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου και πέρασε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Είναι αδερφή της Βέσνα αλλά πολύ πιο κοινωνική απο αυτήν. Ηταν δύο ετών όταν μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά έδειχνε ότι ήταν αρχηγός της παρέας. Από τον Ζωολογικό Κήπο ακόμη ήταν (και παραμένει) πολύ δεμένη με τον Μίσα. Φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο νερό αφού απολαμβάνει πολύ συχνά το μπάνιο της.

Η Μπάρμπαρα τους τελευταίους μήνες

Ολο το περασμένο φθινόπωρο, η Μπάρμπαρα υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια. Πότε τριγυρνούσε στη φωλιά της και πότε ανέβαινε κοντά στην περίφραξη των επισκεπτών και έκανε μεγάλες βόλτες. Για πρώτη φορά μάλιστα ασχολήθηκε φέτος και με την κατασκευή φυσικής φωλιάς στον χώρο. Συνέχισε να τρώει μέχρι και τα μέσα του Δεκέμβρη, όπου χόρτασε τελείως και κοιμήθηκε για τον χειμώνα.

Οσο πλησίαζε ο χειμώνας, οι σχέσεις της Μπάρμπαρα και της Βέσνα έγιναν καλύτερες, και έτσι πολλά πρωινά και απογεύματα είδαμε την Μπάρμπαρα να παίζει στη φωλιά της με την νεαρή Βέσνα.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της Μπάρμπαρα να σκάψει μια φυσική φωλιά έξω στο χώμα, τελικά ο χειμώνας την βρήκε σε μια από τις τεχνητές φωλιές, να κοιμάται μαζί με την Βέσνα.

Η Μπάρμπαρα είναι μια δυνατή, απρόβλεπτη, δυναμική αρκούδα. Περνάει τον περισσότερο χρόνο μόνη της και δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία. Είναι γεροδεμένη και πολύ υγιής.

Γενικά, θα την χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα μοναχική, έχει όμως κι ένα αδελφικό δέσιμο με την Βέσνα, που εκδηλώνεται μόνο την περίοδο του χειμώνα. Η Μπάρμπαρα και η Βέσνα, κοιμήθηκαν και φέτος μαζί.

Πριν λίγο καιρό η Μπάρμπαρα ξύπνησε, όπως και οι υπόλοιπες δώδεκα αρκούδες του καταφυγίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers