25 Απριλίου 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ‏


Ανακοίνωση τύπου
Θεσσαλονίκη 24/04/09
ΦΕΣΤΙΒΑΛ αντίδοτο στα περιβαλλοντικά προβλήματα, με τη συμμετοχή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Κοζάνη-Πτολεμαϊδα, 24 Απριλίου ως 3 Μαΐου


Στον λύκο που φοβόμαστε, στον λύκο που αγαπάμε! Με αυτό το σύνθημα και με θέμα τον λύκο το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης Τεχνών του Λόγου από τις 24 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στο φεστιβάλ με βιωματικές κατασκευές και παιχνίδια για το λύκο. Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και την Τετάρτη 29 Απριλίου στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να πάρουν μαζί τους το δικό τους αγαπημένο λύκο κατασκευασμένο από πηλό, χαρούμενο καλαμπόκι, σε μορφή origami ή μάσκας. Οι συνεργάτες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και συγγραφείς Άρης Δημοκίδης και Μελίνα Αυγερινού, θα ταξιδέψουν τα παιδιά στον κόσμο των λύκων μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών και μυθιστορημάτων ενώ ο Λάμπρος Κραμποκούκης θα μεταφέρει τα βιώματα των ερευνητών στις περιοχές που ζει ο λύκος κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη διατήρηση του είδους.

Παραμύθια και μουσικές από την Κοζάνη και την Ουαλία, ιστορίες με αλήθειες και ψέματα για το λύκο, ιστορίες που θα θυμάστε για πάντα, μαθητευόμενοι παραμυθάδες, παιχνίδια και κατασκευές όλα για το λύκο.

Σε καιρούς περιβαλλοντικά κρίσιμους και επιθετικούς για τα ζώα είναι τουλάχιστον εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό να δούμε την άγρια ζωή μας αλλιώς και ν΄αλλάξουμε ζωή!

Και ζήσανε οι λύκοι καλά κι εμείς καλύτερα…

Αναλυτικά για το πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://kozani-festival.gr/
---------------------------------------------------------------------------


Συμπληρωματικά
Ο λύκος προστατεύεται σε όλη την Ευρώπη από τη νομοθεσία, με τη Σύμβαση της Βέρνης και την Οδηγία 92/43 της ΕΕ.
Στην Ελλάδα, ο λύκος έπαψε να θεωρείται επιζήμιο είδος από το 1991 και χαρακτηρίζεται επίσημα «τρωτό» είδος με πρώτη προτεραιότητα προστασίας από τον 39ο παράλληλο και νότια (νοητή γραμμή, στο χάρτη, που βρίσκεται η πόλη της Λαμίας). Ο Ν.998/79 του Δασικού Κώδικα στο αρ.19 ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας για τη χλωρίδα και την πανίδα και απαγορεύει το φόνο του λύκου.Για περισσότερες πληροφορίες:
Βάσω Πετρίδου, Υπεύθυνη ευαισθητοποίησης κοινού ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, τηλ. 6937422537
Κατερίνα Βαρδάκα, Υπεύθυνη παραγωγής και δημοσίων σχέσεων φεστιβάλ, τηλ. 6942420365

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals