9 Μαρτίου 2009

Διαδραστική παιδική παρουσίαση animationΜια ηλεκτρονική παρουσίαση για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με στόχο την ενημέρωση των παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέσα από ευχάριστα κόμικ, φωτογραφίες άγριας ζωής αλλά και animation τα παιδιά πληροφορούνται για τον βιολογικό ρόλο της αρκούδας και του λύκου στο δάσος και γιατί είναι σημαντικό οι άνθρωποι να προστατεύουν την άγρια ζωή. Παράλληλα, εξοικειώνονται με όρους όπως η επιστημονική δράση στο πεδίο μέσω της οποίας συλλέγουμε δεδομένα για τα μεγάλα θηλαστικά που ζουν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση που κυρίως αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των μικρών παιδιών, η ευαισθητοποίηση του κοινού και οι τρόποι προστασίας της άγριας ζωής με έμφαση στην εκτροφή και παροχή γνήσιων ελληνικών ποιμενικών σκύλων στους κτηνοτρόφους.

Η παρουσίαση κλείνει με τις ιστορίες των 13 πρώην αιχμάλωτων αρκούδων που φιλοξενεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο. Τα παιδιά γνωρίζουν τις «τυχερές του πολέμου» Μπάρμπαρα, Μίσα, και Βέσνα τις πρώην αρκούδες χορεύτριες όπως ο Αντρέας και ο Γιώργος αλλά και αυτές που ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε ζωολογικούς κήπους όπως η Κατερίνα και ο Μήτσος.


Για να προμηθευτείτε το cd της παρουσίασης επικοινωνήστε: Χαρούλα Κρομυάδου, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, 2310555920, hkromiadou@arcturos.gr

Followers

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με μια μικρή δωρεά. Κάθε δωρεά είναι σημαντική γιατί μας βοηθάει να κρατήσουμε ανοικτό το blog και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάνετε κλικ στο κουμπί Donate.

Επισκευές Ηλεκτρικών Συσκευών - Θεσσαλονίκη

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Deals