28 Μαρτίου 2009

Φως μέσα από το σκοτάδι

Μαζικότερη από κάθε άλλη χρονιά ήταν συμμετοχή των ελλήνων πολιτών στην παγκόσμια περιβαλλοντική κινητοποίηση για την "Ώρα της Γης". Μέσα από την πρωτοφανή ανταπόκριση των ελλήνων που έσπευσαν να στεύσουν με επιτυχία την προσπάθεια αυτή κατεβάζοντας τους διακόπτες, "άναψε" και το φως της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην Ελλάδα, που αναδείχθηκε πρώτη παγκοσμίως σε συμμετοχές, έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Κοινοβούλιο, στο Λευκό Πύργο, την Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στη στέγη Καλατράβα, καθώς και στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Μαγικό ήταν το κλίμα στην Ακρόπολη, στη μεγάλη συναυλία στην Πνύκα, που διοργανώθηκε από τον ΣΚΑΪ, το Δήμο Αθηναίων, την περιβαλλοντική οργάνωση WWF και την Καθημερινή.

Ο διάσημος τενόρος Μάριος Φραγκούλης -με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και υπό την διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού- έδωσε τον "τόνο" της περιβαλλοντικής προσπάθειας, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατέψουμε αυτό που έχουμε για το μέλλον μας, τα παιδιά και τις ζωές μας''.

Στην οικολογική εκστρατεία συμμετέσχαν περισσότεροι από 46.000 πολίτες, 437 δήμοι και κοινότητες, 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, 315 φορείς, ενώ έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 100.000 εγγραφές σε blog, site και portal.


αναδημοσίευση από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers