7 Μαρτίου 2009

Ένα κεράκι σου ζητάνε μόνο, για μια μέρα του χρόνου...Αφιέρωσέ την!

19η Μαΐου 1919:
Αρχίζει η εξόντωση της φυλής μας.... Ο παππούς σου κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του τα παιδιά του, την μάνα σου και τον πατέρα σου. Μέτρα πιο πίσω η γιαγιά σου με τα λίγα υπάρχοντα του σπιτιού που μπορεί να κουβαλήσει, να σώσει... Κάποιες εικόνες, φωτογραφίες... κάποια λιγοστά ρούχα... ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ...Πιο κάτω, καθώς εξορίζονται βλέπουν Τούρκους να σκοτώνουν τον αδελφό του παππού σου! Κρεμάνε την αδελφή της γιαγιάς σου αφού πρώτα την ατιμάσανε 6 άτομα! Πιο κάτω βλέπουν να εκσφενδονίζουν ένα νεογέννητο μωρό στον τοίχο ενός σπιτιού και να πεθαίνει ακαριαία... θα ήταν η μάνα ενός φίλου σου σήμερα! Κρεμάνε σε κρεμάλες την πιο κάτω γειτονιά όπου έμεναν οι δικοί σου...Ούτε τον Θεό δεν φοβήθηκαν αφού την ώρα της Θείας Λειτουργίας πυρπολίσανε την εκκλησία μαζί με το πλήθος. Καθώς συνεχίζεται ατό το μαρτύριο ξεκληρίζονται οικογένειες....

μια ομάδα στο facebook που μας υπενθυμίζει το χρέος μας στους προγόνους...
δεν ζητούν πολλά , ένα κεράκι μόνο και να τους θυμόμαστε....

όλοι πρέπει να γίνουμε μέλη ( όσοι έχετε τουλάχιστον facebook) και όλοι πρέπει να θυμηθούμε τι πρέπει να κάνουμε εκείνη την ημέρα, την 19η Μαΐου.

το link για να μπείτε στο group αυτό είναι το εξής:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30275366&op=1&o=all&view=all&subj=51313496005&aid=-1&oid=51313496005&id=1264356587#/group.php?gid=51313496005

Η 19η Μαΐου είναι η επέτειος της Ποντιακής γενοκτονίας. Είναι ημέρα αφιερωμένη στην ιερή μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, γηγενών από χιλιετηρίδες στην περιοχή, που με ψυχρά υπολογισμένο και συστηματικό τρόπο εξοντώθηκαν, με την έμπνευση και καθοδήγηση του εμπνευστή και ιδρυτή του σύγχρονου Τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.
Η 19η Μαΐου 1919, είναι η ημέρα πού ο Κεμάλ, αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, οπότε και άρχισε η συστηματική επιχείρηση της εξοντώσεως ενός ολόκληρου λαού. Οι τρόποι, οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, για να εξοντώσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό, είναι απίστευτα: επιστράτευση και εξόντωση νέων, τάγματα εργασίας - τάγματα θανάτου, στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, συνεχής εργασία και αγγαρείες κάτω από άθλιες συνθήκες, επιδρομές ατάκτων και σφαγές αμάχων στα ελληνικά χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Followers